Mat

Äppelmust!

Hej!

Nu är min första omgång av äppelmust färdig och jag är supernöjd!

Recept:

6 liter vatten
5 liter äpplen
1 msk vinsyra
1 tsk natriumbensoat

Låt musten stå 7 dagar och rör om 1-2 ggr om dagen.

Sila musten och koka sedan upp med 0,25 dl socker per liter avrunnen must för en sötare smak. Eller bara sila och kör helt sockerfritt, fungerar minst lika bra.

img_5108
Häll upp vattnet i en hink och tillsätt vinsyra och natriumbensoat. Rör om ordentligt.

img_5112

img_5121
Grovhacka äpplena.
img_5091
Låt stå i 7 dagar och rör om 1-2 ggr om dagen. Lägg över aluminiumfolie som ”lock” och ha en liten glipa öppen.
img_5102
Koka upp med socker om så önskas och häll sedan musten i glasflaskor. Serveras välkyld!