Övrig Träning

Lata dagar!

Hej!

Det har inte blivit någon träning för min del sedan nationaldagen. Mitt knä vill inte bli bra så jag försöker att vila så mycket som möjligt. Har klättrat på väggarna både en och två gånger redan av rastlöshet. Jag provade att småjogga i fredags men kom inte längre än 100 meter innan knät satte sig i lås. Men jag får försöka tänka positivt, jag har aldrig varit skadad innan.

Ta hand om Er!

IMG_6499

Skotersafari i Sälen!

IMG_8799

IMG_8804

IMG_8813

IMG_8826

IMG_8835

IMG_8817

Hej!

I söndags innan vi åkte hem från Sälen så åkte vi skotersafari i Hundfjället. Jätteläskigt! Förra året när jag åkte skoter för första gången så tyckte jag att det var supersvårt men då hade jag feber och var jättesvag i kroppen. Jag trodde att det var därför jag tyckte att det var så jobbigt att köra. Men det var minst lika jobbigt att köra nu i söndags, om inte värre. Denna gång var det en mer avancerad körning och det var mycket åkande på slingriga vägar i skogen. Upp och ner, ner och upp. Snäva kurvor och branta backar. MEN! Efter mycket om och men kom vi upp på Sälenfjällens högsta topp. Vilken magisk utsikt!

När vi var på väg ner igen så stannade vi och fika i en mysig stuga. Jag matade en Lavskrika och vi myste i lugnet med nygräddade våfflor. När vi skulle åka hem höll jag och mamma på att välta över ett stup. Skoterguiden blev så chockad att han inte fick ur sig ett ord. Resten är historia. Vi lever!

Ta hand om er! Kram / Emelie

Stora löparboken för kvinnor!

DSCN0168

Stora löparboken för kvinnor!

Kvällens inspiration står Jessica Almenäs och Lovisa Lofsan Sandström för. Boken handlar om löpning och alla pusselbitar runt i kring som teknik, kost, träningsprogram och styrkeövningar. Och framför allt kloka ord och egna erfarenheter.

Jag blir alldeles tårögd och det pirrar i hela kroppen när jag läser om hur Jessica beskriver sitt första marathon hon sprang och känslan hon hade när hon just passerat mållinjen! Det gör mig så peppad på mitt första marathon jag ska springa på Island i sommar.

Att köpa deras bok är väl investerade pengar!

Kram / Emelie

Styrketräning och löpning!

DSCN0221

Hej!

Idag kom min bästa kompis förbi efter jobbet för ett styrketräningspass. Vi kavlade ut våra yogamattor i vardagsrummet och satte ihop åtta olika övningar som vi körde 3×10 repetitioner. Vi körde mage, rumpa, rygg, ben och balans. Så himla kul att ses och träna styrka! Annars är det lätt att man struntar i det om man ska köra själv hemma. Men varför inte ses över ett styrketräningspass istället för att ses över en kopp kaffe?

Jag hade kikat i tidningen I FORM där de tipsade om tre olika styrketräningspass på 30, 45 och 60 minuter. Men vi bestämde att vi skulle sätta ihop vårt eget pass och utveckla det allt eftersom.

När vi hade styrketränat färdigt gick min kompis en powerwalk hem till sig och jag tog en löprunda på 5 kilometer. Det piskade snö i ansiktet och vinden blåste orkan i öronen. Vilket busväder det var! Men som sagt, känslan att komma in med rosiga kinder och fulladdad av energi. Livet!

Kram / Emelie

Sport BH från 2XU – Medium Impact Support Bra!

Hej!

Köpte två nya sport bh:ar för några dagar sedan. Jag har alltid använd SOC sport bh och är väldigt nöjd över dem men ville nu testa ett nytt märke och modell. Så det fick bli en sport bh från 2XU. Den sitter väldigt bra och det känns knappt som att man har den på sig. Den håller allt på plats som en sport bh bör göra. Jag har dock inte provat att tränat i den än så återkommer med en recension om det.

2XU – Medium Impact Support Bra

DSCN1548

Skridskor CCM C-52!

Hej!

Jag köpte skridskor för ett tag sedan för nöjes skull. Ett par CCM C-52. Har bara teståkt skridskon en gång på en knackig is ute på Hjälmaren! Det var som sagt inte lika lätt att åka nu som det var för 20 år sedan. Men jag ska kriga på och lära mig. Så om ni ser en vinglig gammal tant på isen med hockeyutrustning så är det bara jag som håller på att lära mig stå på skridskorna!

Kram / Emelie
DSCN1460