Tävling

Midnattsloppet 2016!

Hej!

Midnattsloppet i Stockholm sprang jag på 51:31 min. Jag kom inte under den magiska gränsen i år heller. Jag har som mål att springa under 50 min och om jag klarar de ska jag bjuda på champagne till dem jag springer med. Men detta är en tuff bana och så mycket backar att det är svårt att slå några rekord.

IMG_2206
Gjorde ett försökt att fota backen upp till Mosebacke, men på bild ser den inte farlig ut alls. Ca 450-500 meter lång.

När man sprungit en bit på Folkungagatan, 8 km från start, och sedan viker av för att springa upp till Mosebacke. Den uppförsbacken är den värsta på hela banan. Den suger verkligen musten ur en genom att den är så långdragen och seg. Det sägs att uppförsbacken till Sofia kyrkan är den värsta men jämfört med denna backe är det en fis i rymden. I år chockade jag mig själv genom att springa uppför hela backen.

IMG_1426

Bland de roligaste loppen att springa! Rekommenderar verkligen att springa Midnattsloppet i Stockholm!

Rallarrundan 2015!

Förra året sprang vi Rallarrundan för första gången! Det är ett litet lopp, inte allt för många tävlande och en fin bana att springa. Efter loppet är det mysigt att bara sitta och fika inne på arenan och kolla på alla som kommer inspringandes mot mål. Det är inte alla lopp man stannar kvar efter målgång. Men i och med att man får en baguette och en festis vid målgång är det härligt att bara sitta och ta det lugnt och njuta av prestationen man gjort och titta på alla andra. Hög mysfaktor och ett välplanerat lopp!
IMG_3714

Årets fjärde lopp; Rallarrundan!

Hej!

I måndags var det dags för året fjärde lopp, Rallarrundan i Hallsberg. Ett lopp på 5 kilometer med en skapligt flak bana som går genom ekoparken och centrala Hallsberg. Start och mål är vid Transtensvallen. Detta lopp är för alla motionärer oavsett om du brukar springa eller ej. Det är många som går denna sträcka genom den fina naturen. I år sprang jag in på tiden 23.20. Loppet kändes inte bra för min del och det var allt för tung att springa i sommarvärmen. Men jag kom runt och är nöjd för de! Känslan efteråt är alltid härlig när man känner att man har gjort något bra. När man har sprungit i mål får man en medalj, baguette och en festis. Så redan från start drömmer man om den goda baguetten man får när man går i mål. När alla deltagare kommit i mål börjar en utlottning om fina priser där alla tävlar med sina startnummer. Oavsett vilken tid man fick under loppet så har alla lika stor chans att vinna då det sker en lottdragning om startnumren. Förra året gick jag vidare i lottdragningen och kom på andra plats. Jag vann fribiljetter till badet i Hallsberg och förlorade kampen om första vinsten som var en cykel från Merida. I år gick jag inte vidare alls och fick se den fina cykeln gå till en annan vinnare även i år. Denna utlottning av priser är en superkul grej!

Ett lopp jag varmt rekommenderar!

IMG_0417 IMG_0438
IMG_0430

Årets tredje lopp: Vårruset!

Hej!

I veckan var det dags för det årliga Vårruset. Det har blivit en tradition i min familj att vi ska springa det varje år. Det är ett roligt 5-kilometers lopp genom centrala Örebro. Jag slog mitt rekord från tidigare Vårrus och sprang in på 22:54. Det var perfekt löparväder 15 grader, moln och lätt vind. När vi kom på raksträckan precis innan mål visade solen upp sig och det blev en solig kväll tillslut. Vårruset är ett riktgt vårtecken och en start för alla sommarens lopp!

IMG_0321

Arena Run 2016!

Hej!

Då har man sprungit Arena Run i Friends Arena i Stockholm. Det var första året som loppet arrangerades. Loppet var 5 km långt med 23 hinder som man skulle hoppa, krypa eller klättra över/under. Alla hinder var på själva arenaplanen och löpningen var i, under och runt arenan. In på läktarna, upp och ner för trappor. Ja det var riktigt tuffa 5 km.

DSCN0067
DSCN0074
DSCN0086
DSCN0106
DSCN0116
DSCN0118
DSCN0119
DSCN0132
DSCN0155
DSCN0059
IMG_8350

När jag först läste om loppet och alla hinder så lät det grymt svårt. Och jag funderade länge på om jag verkligen skulle klara av loppet. De fyra ambassadörerna som kommit på hindren har själva deltagit i tuffa tävlingar.

När vi väl var på plats och kikade ut över arenan såg det ut som en barnlek! Jag undrade hur deltagarna kunde vara svettiga när de gick i mål för det såg inte jobbigt ut alls. MEN! Jag kan säga det, loppet var grymt jobbigt och jag var helt slutkörd när jag gick i mål.

Det var startrupper som startade från kl 13.00 till kl 16.00 varje halvtimma. Min start var 15.30 och jag sprang näst intill solo hela vägen. Det var skönt att slippa trängas med massa andra deltagare och jag hade nästan alla hinder för mig själv. Det var bra det för jag är inte den smidigaste personen att ta mig över/under hinder. Så när jag sprang om många på löpningen var de nästan hack i häl vid hindren sen.

Idag är man mör i hela kroppen. Skön känsla! Och så stolt över mig själv att jag faktiskt klarade alla hinder! Ett lopp jag rekommenderar!

Kram / Emelie

Jag har vunnit!

Hej!

Jag har vunnit på lotto! Nästan alla fall. Jag har vunnit en tävling på Instagram. En tävling som XXL Sport och Vildmark hade i samarbete med Nocco! Det man skulle göra för att delta i tävlingen var att posta en bild på sin favorit Nocco. Jag postade en bild på min favorit, Nocco päron, och vann ett startbevis till Arena Run i Stockholm nu på lördag.

Jag har aldrig varit med i en tävling på Instagram tidigare men tänkte att detta är ett lopp jag inte skulle köpa en biljett till men att det hade varit en tuff utmaning att vara med. Och nu sitter jag här med ett startnummer! WOW! En utmaning man inte tackar nej till. Nu är jag taggad till tusen!

IMG_4323
Vinnarbilden!

Hoppas vi ses där! Kram / Emelie