Längdskidåkning i Högfjället!

Hej!

När vi var i Sälen så passade vi på att åka längdskidor. Säsongen här hemma i Örebro var inte så lång och bristen på snö gjorde att jag ställde mig med svajiga ben i längdspåret på Högfjället.

IMG_8692

Det var jättefina spår och inte allt för mycket folk. Det var jag och min sambo, min mamma med sambo och min syster som åkte. Den enda riktigt vana längdskidåkaren av oss var min sambo. Mammas sambo kan åka skapligt bra så han och min sambo fick åka fram och tillbaka och hålla koll på oss andra tre som åkte runt som tre stycken Bambi på hal is. En vågade inte ta sig nedför backar, en låg i snödrivorna rakt upp och ner, och den tredje tog sats i nedförsbackar utan någon som helst kontroll. Man kan beskriva oss som Familjen Annorlunda och man hörde på mils avstånd vart vi var och vart vi var på väg.

DSCN0330

Vi startade våran åkning längst med vägen för att slippa de förbaskade backarna som är från Högfjällshotellet ner till spåret. Rundan vi tog blev 5 kilometer och tog extremt lång tid att åka. Inte för att det var ett svårt spår utan för att vi var så osäkra på våran åkning. Det var dimmigt men skaplig temperatur på -3 grader. Längst med rundan hittade vi en grop bland träden där vi satte oss och fika. Supermysig!

IMG_8703

När jag väl kände mig säker på längdskidorna skulle vi packa ihop och åka vidare till stugan för att byta om och åka slalom. Kan det inte vara fler timmar på dygnet?

IMG_8695

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *