Längdskidåkning på golfbanan i Örebro!

Hej!

Nu är säsongen för längdskidåkning här! Vi har lyxen att ha ett längdskidåknings spår på golfbanan i utkanten av centrala Örebro. Ett spår som passar mig perfekt som är nybörjare. Jag köpte mina längdskidor förra vintern och jag är fortfarande nybörjare och kan bara åka på flacka banor. Jag undrar när man ska lära sig?

Förra året hade jag åkt någon mil ute på golfbanan här i Örebro och trodde sedan att jag ”kunde” åka längd. Så vi drog till Sälen och skulle åka längdskidor där. Det började bra när vi åkte i ett spår i Lindvallen. Dagen efter hade jag fått feber men ville inte förstöra min första skidsemester så jag tog några värktabletter och gav mig ut i spåret igen. Nu var vi i Högfjället. Vi hade tittat ut ett spår som vi skulle åka och hjälp vad kupperad den var! Det var en fin och solig dag med massa människor i spåret. Den varma solen hade gjort så att snön smällt och det var nu is i spåren. Jag som ”kunde” åka satte fart framåt och helt plötsligt fick jag en sådan fart så jag blev livrädd och såg att det kom en snäv vänsterkurva. Fick panik!
P1040309

Rakt fram var det enbart buskage och ett trästaket för där skulle man inte åka. Jag som inte ens vet hur man stannar ett par längdskidor försökte bromsa på något sätt så att jag satte krokben på mig själv och far rakt upp i luften och ner med huvudet före i en isig snövall. Visste inte om jag var död eller levande. Trodde helt klart att jag hade krossat nacken och såg inget efter att solglasögonen hade förstörts i raset. Och just där och då bestämde jag mig för att jag skulle sätta eld på mina längdskidor lagom till Valborg. Men dom har legat och skräpat i källaren och skidorna har till och med varit med om en flytt. Och om jag har lagt sådan energi på skidorna att dom har fått följa mig till min nya lägenhet är dom värda en andra chans.
Version 2

Vi var ute i söndags och åkte på golfbanan här i Örebro. Det går inte fort, det går inte sakta utan det går i min takt. Tråkigt nog ramlade jag inte en enda gång. Hade varit skönt att få ramla och få känna hur ont det gör så att man inte blir lika rädd för att ramla nästa gång!

Men jag vet fortfarande inte hur man ska få modet att åka i backar och att ta sig uppför backar? Och att bromsa? Hur gör man? Övning ger färdighet men hur länge ska man öva?
P1040319
Bilderna är från våran resa till Sälen.
Kram / Emelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *