Tysslingen runt!

Hej!

Vilken fin dag vi har haft! Strålande sol och -3 grader. Idag bestämde jag mig för att damma av min mountainbike och kicka igång säsongen. Längst in i förrådet med punka, helt bortglömd, ja där stod min Merida.

Idag cyklade jag runt sjön Tysslingen som ligger strax utanför Örebro nära Kilsbergen.

Det var första gången jag cyklade mountainbike på vinterväglag. Det gick över förväntan! Jag blev lite orolig när jag cyklade på oplogade vägar men jag vande mig fort och på hemvägen tänkte jag inte ens på det. Det var snö, asfalt, grusväg och is om vart annat.

Det var riktigt skönt att cykla en måndag förmiddag när alla är på jobbet och nästan ingen trafik. Mestadels cyklade jag helt solo. Men raksträckan mot Tysslingen och Garphyttan blev jag omkörd av en annan cyklist som hälsade så glatt. Då kom min vinnarskalle fram och jag ville hänga på. Tyvärr cyklade han alldeles för fort. Eller så var det jag som var alldeles för långsam. Hmm. Jag fick klara mig själv helt enkelt.

Det blev riktgt kallt emellanåt och när jag stannade för att fika i Raststugan blev jag riktgt frusen. Så det var bara att cykla vidare när jag hade ätit upp min apelsin och banan. Stannade även en snabb sväng i utkikstornet över Tysslingen. Vad vackert det är! Och helt knäpptyst. Det är något speciellt med den tystnaden. Livskvalitet!

Sist jag cyklade denna runda var en sensommarkväll i augusti. Då var jag också solo och inte alls mycket trafik. Det är då jag trivs bäst. Enbart jag, min cykel och en och annan groda var det på vägen.

DSCN1625

DSCN1639

DSCN1640

DSCN1641

IMG_8318
Rundan är ca 37,5 km lång och med fika paus tar det ca två timmar att komma runt. I somras cyklade jag på en timma och fyrtio minuter konstant cykling.

Hoppas eran måndag har varit lika underbar som min! Kram / Emelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *